Truck Site Forum

Nasz wirtualny świat transportu

JAKU Transport, BIAŁYSTOK.

Re: JAKU Transport, BIAŁYSTOK.

Postprzez truckman94 » 26 Lip 2010 14:54

Relacje wypas panowie :D
Oby tak dalej!
Image[/center]
Awatar użytkownika
truckman94
Majster

Dołączenie: 16 Maj 2009 21:08
Miejscowość: Mysłowice (SM)
Gram w: 18 WoS Haulin
Ulubiony truck: Scania

Postprzez LeNiNx » 26 Lip 2010 15:25

Dzięki za pozdrowienia ;*.
Premiumka pięknie się prezentuje w Twych rękach. Niestety 16-tka jest jaka jest i chyba każdy o tym wie. Jeszcze Orzysz - Ełk - Augustów idzie jechać, ale dalej to już masakra mało głowy nie urwie :E.
Awatar użytkownika
LeNiNx
Mistrz kierownicy

Dołączenie: 04 Sty 2009 20:09
Miejscowość: Ełk [NEL]
Ulubiony truck: MAN

Postprzez KuBiK » 26 Lip 2010 15:36

Pięknie Kubuś ;d ; ** ty to wiesz jak relacje napisać :D Powodzonka.
KuBik-Najmłodszy użytkownik TruckSite :E
100 post 11 Kwi 2010 08:49 :E
200 post 23 Lip 2010 18:51
Awatar użytkownika
KuBiK
Majster

Dołączenie: 06 Lis 2009 13:53
Miejscowość: Pleszew[PPL]
Ulubiony truck: MAN

Postprzez Kubuś » 28 Lip 2010 22:57

Witam.
Relacji z powrotu odemnie niestety nie będzie, ledwo zjechałem do domu, Renówka zapowietrzała się w drodze powrotnej, i miała nagłe utraty mocy. Nie wiem co jest grane, ale auto stoi już na warsztacie znajomego, towar rozładowany a ja jutro prawdopodobnie jadę odebrać wizę na Białoruś, w czwartek lub piątek podczepiam chłodnie i zacznie się przygoda z Rosją. Pozdrawiam.!
JAKU Transport.
Kubuś
Super user

Dołączenie: 06 Mar 2009 15:29
Miejscowość: Białystok / Kleosin [BIA]
Ulubiony truck: Renault

Postprzez maciejo195 » 29 Lip 2010 16:21

Ja już w Białymstoku ;) odstawiam chłodnie Kubusiowi, a ja podczepie firanke. Jednak pierw Daf'a odstawimy na przegląd bo coś ostatnio jak by głośniej mruczał :E może gdzieś rura na środku zardzewiała i dziurka się zrobiła. Tak więc aktualnie jestem u szefa pod domem i pije soczek Kubuś :E
Nie ma ludzi wielkich ! :E
Awatar użytkownika
maciejo195
Super user

Dołączenie: 26 Lis 2008 19:31
Miejscowość: Kielce

Postprzez Kubuś » 29 Lip 2010 19:15

No a szef w drodze na Francję, aktualnie minąłem Nowy Dwór Mazowiecki. Relacje odemnie już niedługo :) Trzymajcie się pozdrawiam.!
JAKU Transport.
Kubuś
Super user

Postprzez damiandaf » 30 Lip 2010 15:52

Czytać relacji to nie mam czasu ale po fotach wygląda wyśmienicie.Powodzenia.
Image

Oto tym Autem Spędziłem Wakacje w Trasie 2010r.
Awatar użytkownika
damiandaf
Majster

Dołączenie: 26 Gru 2009 12:22
Ulubiony truck: DAF

Postprzez MaTeUsZ'eK » 31 Lip 2010 11:40

No Panowie relacje bardzo ładne,zestawy też mi się bardzo podobają. :)
" Bo My Bedziemy Wiecznie Gnać i Nie Zatrzymacie Nas! "
Awatar użytkownika
MaTeUsZ'eK
Mistrz kierownicy

Dołączenie: 29 Mar 2010 22:26
Miejscowość: Płock [WP]
Gram w: Euro Truck Simulator

Postprzez maciejo195 » 31 Lip 2010 11:45

Chciałem napisać, że naczepa z którą jezdził Kubuś miała być dla mnie jednak to był lowdeck i niedało rady podpiąć tego pod mojego Daf'a. Tak więc szefuniu załatwił sprawe tak, że naczepa lowdeck poszłą tam gdzie była kupiona, a my dostaliśmy naczepe na dużych kołach taką jak ma Arowana. Jeszcze powiem, że w niedługim czasie zostanie zakupiony "nowy" pojazd i na tym na jakiś czas koniec zmian. Akutalnie Szefuniu zapiernicza z chłodnią którą ja jezdziłem. Arowana to taki skład jak miał no i ja Daf + "nowa" naczepa której fotki pokaże dziś wieczorem :E.

Ps. Co do tej zamiany naczep to po więcej info do szefunia (Kubuś) bo ja tylko miałem odebrać naczepe i dostać papiery od niej i tyle :E
Nie ma ludzi wielkich ! :E
Awatar użytkownika
maciejo195
Super user

Dołączenie: 26 Lis 2008 19:31
Miejscowość: Kielce

Postprzez UneriQ » 31 Lip 2010 12:47

Obij tą naczepe trochę będzie tańsza :E
Jestem ciekaw jaka to będzie ;)
Wam też się nie chce pisać realcji :D?
M&W TRANSPORT
:E
Image
Miejsce pracy prawdziwego kierowcy :D
TOP Chips oficjalny sponsor M&W Transport :E
Awatar użytkownika
UneriQ
Wytrawny gracz

Dołączenie: 24 Sie 2009 21:22

Postprzez Kubuś » 31 Lip 2010 16:37

Kuba mówił że relacje da dziś, ja przeszedłem na międzynarodówkę i relacje daje zaraz jak tylko dojadę na miejsce. Co do naczepy mam nadzieje że Maciek pokaże zdjęcia. Było to na zasadzie wymiany, komis sprawdził tylko stan naczepy czy był taki sam jak po odebraniu, i się zamieniliśmy.

A teraz coś odemnie.

Białystok (PL) -> Lyon (F)
Pierwsza trasa na zachód, była dość sporym przeżyciem, wszystko dopinane na ostatni guzik, odebranie wizy na Białoruś = wielka ulga, bo będę mógł spokojnie jeździć na Rosję. Załadunek miałem w czwartek o 16:00 w Białostockim oddziale Philipsa, na ulicy Generała Władysława Andersa 38. Nie muszę mówić co było moim ładunkiem, bo był to sprzęt RTV. Miejscem docelowym był Lyon. Wiadomo przed trasą przygotowania, zakupy na drogę, zapakowanie się w torby i lodówkę. Dałem radę. Podążałem krajową ósemką aż do Wyszkowa, i tam wskoczyłem na Serock a dalej Nowy Dwór Mazowiecki. Krótką pauzę robiłem pod Łowiczem, żeby jak najbardziej wykorzystać te 4:30h jazdy. Na pauzie zrobiłem sobie kawkę i kanapki, przy okazji sprawdzając mapę i dochodząc do wniosku, że najlepiej będzie jak pojadę zwężkostradą ( A2 ) Tak też zrobiłem. Jechało się dość przyjemnie, ogólnie mówiąc od samego domu bez żadnych utrudnień, tylko coraz jakieś patrole z suszarką. Na autostradzie wiadomo, bez bramek się nie obejdzie jednak nie korkowało się na nich i wszystko szło płynnie. Jechało się dosyć spokojnie, bo był już wieczór , pora mniejszego ruchu. Długa pauza wypadła mi w Mostkach na porcie 2000, na który zajechałem w 8:45h jazdy.
Image Image Image Image Image Image Image Image
Wiadomo jak to na długiej pauzie. Po pierwsze znalezenie miejsca parkingowego, graniczyło z cudem, jednak dzięki uprzejmości Litwina który wyjeżdżał i mnie zawołał stało się to możliwe. Potem to już z górki, zrobiłem sobie bigos przygotowany przez mamę ( raczej odgrzałem ) zjadłem go ze smakiem wraz z chlebkiem, potem trzeba było wypić chociaż jeden usypiacz ( w moim przypadku żubr ) no i położyć się spać żeby wypocząć przed następnym dniem pracy. Przebudziłem się chwilę po 9, a planowany start miałem o 10:30. Poszedłem sprawdzić jak na myjce i postanowiłem że auto przydałoby się umyć. Wróciłem do auta, i zrobiłem sobie na śniadanko kanapki, które zjadłem z wielkim smakiem, dodatkowo wepchnąłem w siebie jogurt, i zacząłem szukać magnesu w schowku. Chcąc nie naruszać wykręconą już pauzę musiałem podłożyć magnes, żeby spokojnie wjechać na myjkę. Auto po wyjeździe błyszczało jak nigdy, aż chciało się jechać. Do startu zostało około 40 minut, zaparzyłem więc sobie kawę i w międzyczasie poczyściłem wnętrze ściereczkami do kokpitu. Potem zostało już tylko wypisać tarczkę, i można kierować się ku granicy w Świecku. Około godziny 11:50 wjechałem na teren państwa Niemieckiego. Obrałem kierunek na Dessau, drogą numer 9. Jak ktoś kiedyś powiedział " Dzień w Niemczech bez stau, to stracony dzień " tak i było tym razem, 10 kilometrów korka, spowodowany małą zwężką i awarią jednej z ciężarówek.
Image Image Image Image Image Image Image
Wiadomo jak to w Niemczech, autobana i autobana, tempomat i tempomat do tego dobra muzyka która zabijała tą nudę panująca na autostradzie. Wybór padł na jakieś niemieckie radio, bo niestety ale EskaRock tutaj już nie odbiera. Po jakimś czasie i tak zmieniłem radio na swoją płytę z moimi kawałkami m.in Nirvany, Metalicy bądź Linkin Parku. Krótką pauzę planowałem robić pod Bayreuth i tak też zrobiłem. Stanąłem sobie na niewielkim parkingu, wyszedłem z auta aby rozprostować kości i zjadłem bardzo dobrą pomidorówkę, z torebki oczywiście. Wyjazd z pauzy, przywitał mnie deszczem, który odrazu zaczął mnie mulić, jednak musiałem gonić dalej. Jadąc spokojnie autostradką usłyszałem wołanie na radiu :
- Kubuś dokąd tak lecisz?
Nie wiedziałem jednak z kim mam przyjemność, ale po chwili wyjaśnień okazało się że właśnie wyprzedzał mnie mój kolega, z którym uczyłem się w technikum. Leciał do Dijon. Miło razem się gawędziło, jednak musiałem zjechać na długą pauzę. Mój następny dzień pracy skończył się pod Belfort, z wynikiem równym 8:50h. Nie chciałem już ciągnąć na 10 godzin, i stanąłem tutaj. Zjadłem sobie flaczki , złapałem internet i przejrzałem naszą-klasę, oraz inne fora włączyłem sobie gg i popijałem piwo kopcąc też fajka. Po 2 godzinach siedzenia na internecie, pora położyć się spać. Mówiąc szczerze, sen miałem niezły, bo po przebudzeniu się na zegarku było 8:52h pauzy. Wstałem więc, zaścieliłem łóżko, i uruchomiłem auto aby biło powietrze. Wypisałem tarczkę, spojrzałem też szybko na mapę w laptopie, na której pokazane było że w ciągu 3:30h powinenem być już na miejscu. Tak też było. Po drodze nic się nie działo, więc mogłem śmiało przycisnąć do podłogi na niektórych odcinkach. W Lyonie były niewielkie korki, jednak firma nie była położona w centrum miasta tylko na obrzeżach. Zajechałem tam a ochroniaż odrazu pokierował mnie do magazynu, w którym zdjęli mi część towaru i po chwili musiałem przejechać do kolejnego. Po rozładunku ustawiłem się na bok, i prawdopodobnie jutro będę ładował .
Image Image Image Image Image Image Image

Pozdrawiam.! :P
JAKU Transport.
Kubuś
Super user

Postprzez Grz3si3k » 31 Lip 2010 17:13

Czekałem na relację z tej pierwszej międzynarodówki :) Teraz będziesz miał powrocik na Rosję jakiś ? Jak tak, to na dalszą część czekam jeszcze bardziej niż na tą ;] Pozdro i powodzonka na wschodzie.
Awatar użytkownika
Grz3si3k
Nowicjusz

Dołączenie: 31 Lip 2009 00:34
Miejscowość: Bielsk Podlaski [PL]

Postprzez kamel » 31 Lip 2010 21:06

Kubuś relacja bardzo fajna , przyznam się że nie czytałem ale po zdjęciach widać że fajna :P
Zachęcam do Komentowania :)
viewtopic.php?f=92&t=13672
Awatar użytkownika
kamel
Majster

Dołączenie: 03 Sty 2010 20:29
Miejscowość: Piotrków Tryb. [EPI]
Ulubiony truck: Volvo

Postprzez Damian_DAF » 01 Sie 2010 00:02

Ładnie Kuba. :) Nie ma to jak międzynarodówka. :E
Nie pomagam na GG i PW. Od tego macie forum.
Image
XF95 series
Awatar użytkownika
Damian_DAF
Super user

Dołączenie: 10 Gru 2008 20:23
Miejscowość: Aleksandrów Kuj. CAL

Postprzez Młody^ » 01 Sie 2010 00:34

No Kuba ładnie firme prowadzisz. I Bardzo podoba mi sie twoja Trasa :D Odrazu przypomniały mi sie czasy, że dostałem sms na berlin to sie zapierdzielało po nocy. Bardzo fajna firma, relacja, i trasa. Pozdro.
Konto za pozwoleniem administratora "Michu".

Firma: DM-TRANS
Zestaw: DAF 105 XF SC 410+Schmitz Chłodnia

Image

[*] ;(
Awatar użytkownika
Młody^
Mistrz kierownicy

Dołączenie: 05 Mar 2010 11:56

Postprzez Polaczuś » 01 Sie 2010 18:37

No Kubuś czekałem na te twoje relacje :P Jak zawsze cudownie i wracaj do środy to się spotkamy ;]
Image
SCANIA - To co Kocham I Nigdy Tego Nie Opuszczę.

100 Post-22 Lipiec 2010 09:02
200 Post-24 Sierpień 2010 17:53
Awatar użytkownika
Polaczuś
Majster

Dołączenie: 02 Kwi 2010 09:06
Miejscowość: Kleosin [BIA]

Postprzez Kubuś » 04 Sie 2010 13:41

Witam.!
Widzę cisza w temacie... Od chłopaków nic niema. Niedługo rozważą się dalsze losy firmy, i będę wiedział czy chłopacy ze mną zostają, no i czy dalej utrzymamy się na rynku. Tymczasem relacja odemnie.

Limas (F) - Moskwa (RUS) ( Przez Białystok - odprawa celna.)
Po rozładunku w Lyonie, stałem na terenie firmy i kręciłem długą pauzę. Po kilku godzinach snu, podłożyłem magnes, i pojechałem na myjnie znajdującą się niedaleko po czym znów wróciłem w to samo miejsce. Odpaliłem laptopa, złapałem nawet internet, włączyłem gadu-gadu. Siedząc tak sobie na gg zauważyłem że Magda przysyła wiadomośc. Były w niej szczegółowe informacje o załadunku, czyli miejscowość Limas i owoc na Moskwę, z odprawą w Białymstoku. Mając potrzebne mi informacje, zacząłem szykować sobie kolację na którą zrobiłem sobie ryż z sosem słodko kwaśnym. Bo skończonym posiłku, uruchomiłem auto a sam wyszedłem na zewnątrz i umyłem naczynia. Następnie wypisałem tarczkę i po włożeniu ruszyłem w stronę danej miejscowości. Na bramie , dostałem do ręki numerek rampy na której mam się ładować. Rampa znajdowała się na tyłach niewielkiego magazynu podjechałem i podstawiłem się pod nią otwierając drzwi. Dogadałem się z magazynierem i zaczęli mnie ładować. Moim ładunkiem były 23 palety truskawki, do Moskwy. Po załadunku pojechałem do bramy, tam stróż sprawdził towar, wręczył mi papiery po czym zamknąłem drzwi i ruszyłem . Była równo północ, czyli już niedziela. W Niemczech zakaz, więc jedyne co mi pozostało to dojechać do granicy i tam stać conajmniej do 21. Droga mijała spokojnie, po wjeździe na teren Niemiec ciągle porozumiewałem się z innymi kierowcami, jednak droga mijała spokojnie. Udało się. Dojechałem pod Bayreuth, około godziny 8 rano, i tam stanąłem na długą pauzę bo skończył mi się czas. I tak byłem zadowolony że podjechałem taki kawałek na zakazie.
Image Image Image Image Image Image
Zrobiłem sobie śniadanko, bo byłem wygłodniały po 8 godzinach jazdy, po czym położyłem się spać. Sen mnie zmożył bo podczas mojej dość długiej drzemki przebudziłem się tylko raz. Wstałem około 19:20, planowany start był o godzinie 20:00. Zrobiłem sobie kawkę z saszetki 3w1 nescafe, i do tego kanapki z serem i sosem jogurtowym. Zjadłem kolację ze smakiem, wypiłem kawkę i wyszedłem na zewnątrz opłukać szklankę i przy okazji obmyć trochę twarz i ręce. Po wykonanych czynnościach pora była zbierać się stamtąd i gnać w kierunku kraju. Z parkingu wyjechałem chwilę po 20:00 . Droga mijała spokojnie, umilały mi ją hity z jakiegoś niemieckiego radia. Na 4:30h doszedłem równo do Świecka, czyli na teren Rzeczypospolitej Polskiej wjechałem o 00:30 i odrazu wykręciłem tam 45min pauzy, pijąc sobie kawkę. Leciałem sobie starą dwójką, w Nowym Tomyślu wskakując na autostradkę. Tutaj też spokojnie , na bramkach luzik . Czas pracy skończył mi się w Domanowicach, zaraz pod Łowiczem. Nie chciałem tutaj stawać na długa pauzę, bo do domu raptem 4 godziny drogi, więc niestety ale byłem zmuszony zrobić podkładkę. Trochę szarpnięty nerwami ruszyłem w stronę domu, co jakiś czas podpytując o drogę. Inspekcji nie było widać nigdzie, jedynie patrole z suszarką. Do domu zajechałem około godziny 12 w poniedziałek, i auto postawiłem pod urzędem celnym przy ulicy Octowej a sam udałem się do domu.
Image Image Image
Następnego dnia , czyli we wtorek już w godzinach porannych, auto stało odprawione z całym szeregiem papierów, gotowe do drogi. Pojechałem więc je odebrać, wstępując pod dom aby zabrać torby z jedzeniem i ciuchami. Posiedziałem jeszcze trochę gaworząc z siostrami i pora była się zbierać. Przejście na którym wjeżdżałem na teren Białorusi, to Kuźnica Białostocka do której prowadziła droga numer 19. Droga mijała spokojnie, a ja już za Sokółką pytałem jak kolejka na granicy, jednak mówili że spokojnie. Na miejscu postałem około półtorej godziny, potem wiadomo, papiery dla celnika, którka pogadanka i wjeżdżamy na teren Białorusi. Kierowałem się w stronę Grodna, a następnie Mińska który i tak omijałem. Jechało się spokojnie, na drogach pusto i spokój. Dalej kierowałem się w stronę Orszy, a stamtąd w stronę granicy białorusko - rosyjskiej. Długa pauzę kręciłem pod Smoleńskiem, na niewielkim typowo dzikim parkingu, wśród innych ciężarówek. Zjadłem sobie posiłek, zasłużony po całym dniu ciężkiej pracy i położyłem się spać. Po przebudzeniu się, szybkie ogarnięcie w kabinie i ruszamy do celu. Jadąc sobie spokojnie, i słuchając dorożnego radia Smoleńsk, kolega jadący z przodu ostrzegł mnie przed gajami. Rzeczywiście stali już o poranku przy drodze, z karabinami w rękach. Dalej wszystko szło spokojnie, jedynie na Wiaźmie wypadek z udziałem ciężarówki i osobówki, ale ruch szedł spokojnie. Firma do której dostarczałem towar, znajdowała się gdzieś niedaleko centrum , dobrze że warszawiak jadący przedemną miał dostawę do tej samej firmy więc mnie zaprowadził. Podjechaliśmy kawałek Kolcem ( obwodnica Moskwy) na której tworzyły się korki a następnie zjechaliśmy w kierunku centrum. Dojechaliśmy cali i zdrowi, meldując się na bramie odrazu zostaliśmy pokierowani pod rampy przy których mamy się rozładowywać.
Image Image Image Image Image Image Image Image Image

I to by było na tyle. Przepraszam że tak mało zdjęć, ale aparat szwankował od początku.

Pozdrawiam.! :P
JAKU Transport.
Kubuś
Super user

Postprzez Paweł_XF » 04 Sie 2010 13:48

Kuba Białystok, jesteś na radyjku? :D

Powiedz no, czemu nie włączysz sobie AA? Screeny od razu lepiej by wyglądały.

A co do firmy, to zdecydowanie powinieneś kupić coś nowszego zamiast Premium, u Niemców zawsze taniej. ;)
BaDe Transport

Image
Awatar użytkownika
Paweł_XF
Mistrz kierownicy

Dołączenie: 31 Mar 2008 17:33
Miejscowość: Szczecinek (ZSZ)

Postprzez Kubuś » 04 Sie 2010 13:51

Pawle, właśnie to rozważam, jakiś nowszy ciągnik, tylko jeszcze nie wybrałem marki. To AA, to wyłącza się w karcie graficznej czy jak? :P
JAKU Transport.
Kubuś
Super user

Postprzez truckman94 » 04 Sie 2010 13:57

No Kubuś relacja wypas, wszystko porządnie opisane :D Powodzenia!
Image[/center]
Awatar użytkownika
truckman94
Majster

Dołączenie: 16 Maj 2009 21:08
Miejscowość: Mysłowice (SM)

PoprzedniaNastępna

Powróć do Wirtualne firmy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość